Είμαστε δίπλα σας

Λίγα Λόγια για Εμένα

Είμαι η Μυρτώ Μαρκετάκη, σύμβουλος θηλασμού και βοηθός μητρότητας.

Είμαι επίσης κόρη, φίλη, σύντροφος και…μαμά! Του Αντώνη, της Μαρίας και της Άνθεμις. Πάντα είχα αγάπη για το χώρο της φροντίδας και στις ιατρικές επιστήμες. Έπειτα από τις σπουδές μου στην κοινωνική ανθρωπολογία και την φαρμακευτική και την επαγγελματική μου εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας, ο ρόλος της μητρότητας ανέδειξε την έλλειψη ολιστικής φροντίδας και στήριξης της νέας μητέρας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε έναυσμα για την περαιτέρω εκπαίδευσή μου στο χώρο της περιγεννητικής φροντίδας.

Με σλόγκαν στο μυαλό μου “καμία μαμά μόνη” άρχισα να εκπαιδεύομαι ώστε να να μετατρέψω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου σε εφόδια για να στηρίξω επαγγελματικά και με επιστημονικό πλέον τρόπο τις μέλλουσες και νέες μαμάδες.

Πιστοποιήθηκα ως σύμβουλος θηλασμού (CBS), βοηθός μεταγεννητικής περιόδου και ειδικός βρεφικής γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και βρεφικού ύπνου. Το ενδιαφέρον μου στράφηκε στην ολιστική αντιμετώπιση των σωματικών και ψυχικών προβλημάτων γι αυτό και εκπαιδεύτηκα στην κρανιοϊερή θεραπεία (CST1, CST2).

Το πέρασμα στη μητρότητα, είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία, για κάθε γυναίκα. Πιστεύω ότι κάθε νέα μητέρα έχει διαφορετικές ανάγκες και με σεβασμό και αποδοχή επιδιώκω να στηρίξω την συναισθηματική μετάβαση στον νέο της ρόλο.

Στόχος μου είναι να είμαι κοντά σε κάθε μαμά που έχει απορίες και αγωνία για την περίοδο της εγκυμοσύνης, της λοχείας, για το πως θα συνδεθεί με το μωρό της, το αν θα είναι καλή μαμά.

Κάθε νέα μαμά που χρειάζεται πρακτικές και επιστημονικές συμβουλές για τον πρώτο καιρό με το μωρό, για το θηλασμό, την βρεφική γοπ, και τον ύπνο, αλλά και καθοδήγηση και στήριξη για το πέρασμα στη μητρότητα και υποστήριξη στη βαθιά αυτή μεταμόρφωση.

Εκπαιδεύσεις – πιστοποιήσεις:

  • Certified Breastfeeding Specialist (CBS) και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου για τη διeθνή πιστοποίηση IBCLC
  • Newborn Mothers Postpartum Professional (Australian College of Midwives)
  • Certificate in Baby Reflux (The Baby Reflux Lady Ltd)
  • Advanced Child and Brain Development Nutritional Advisor ( the health Sciences Academy)
  • Consulente in Nutrizione e Comportamento alimentare (Università Popolare di Scienze della Salute Psicologiche e Sociali )
  • Ψυχοπαθολογία του βρέφους του παιδιού και του εφήβου (Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών)
  • Παιδοψυχολογία: ψυχολογία βρέφους και παιδιού προσχολικής ηλικίας (Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών)
  • Κρανιοϊερή θεραπεία CST1 , CST2 (πρώτο και δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης)
  • Τεχνική Bowen 1o και 2o επίπεδο εκπαίδευσης
  • Newborn Sleep Certification (Institute of Pediatric Sleep and Parenting)
  • Abdominal Therapy for Professionals επίπεδα 1 και 2 (Τhe Abdominal Therapy Collective)
  • Abdominal Therapy for Professionals: Pregnancy through Postpartum (Τhe Abdominal Therapy Collective)

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit commodo ligula eget dolor.”

Lorem Ipsum